maandag 28 april 2008

Slachtoffers bij gevechten in Tag Ab in Kapisa

Strijdkrachten van de coalitie hebben zaterdag slag geleverd met Taliban in het district Tag Ab in de provincie Kapisa ten noorden van Kabul. Hierbij zijn volgens een woordvoerder van de coalitie verschillende Taliban omgekomen en burgerslachtoffers gevallen.

De coalitie voerde een inval uit in verschillende compounds op zoek naar explosieven. Ze waren eveneens op zoek naar een verdachte Taliban-militant die autobommen zou maken en verantwoordelijk zou zijn voor aanvallen op de Afghaanse regering en de coalitie.

De militant werd ervan verdacht om operaties voor te bereiden om de Afghaanse Nationale Onafhankelijkheidsdag van zondag te willen verstoren. Hij bevindt zich vermoedelijk onder de doden.

Tijdens hun speurtocht warden de coalitietroepen onder vuur genomen met lichte wapens en antwoordde daarop met machinegeweervuur, artillerie en luchtsteun. Er werden versterkingen aangevoerd van de coalitie en Afghaanse veiligheidsdiensten.

Bij de strijd zijn er verschillende burgerslachtoffers gevallen. De coalitie maakte niet bekend om hoeveel mensen het ging.

Enkele van de gewonden werden plaatselijk verzorgd. Anderen werden voor behandeling overgebracht naar een nabijgelegen hospitaal van de coalitie.

De strijdkrachten van de coalitie vonden nog een bommenvest voor zelfmoordaanvallers.

Ook bij verschillende andere aanslagen en incidenten in Afghanistan zijn afgelopen weekeind veel doden gevallen.